D.E.M.

Vrijdag 16 augustus

22:45 – 00:45 uur

D.E.M. (spreekt uit: ”die ie em” en staat voor ‘Deus Ex Machina’) werd in de winter van 1994 opgericht in Maastricht door een aantal studenten om een gat in de coverbandmarkt op te vullen: tussen alle top100 en top40 bands waren er weinig bands te vinden met een populair/alternatieve Rock basis.

Andere bandleden waren snel gevonden en D.E.M. ging aan de slag met covers van populaire, vooral gitaar-georiënteerde bands. De formule bleek aan te slaan; binnen no-time werd D.E.M. een graag geziene gast bij café’s, kermissen, festivals, bruiloften en (studenten)feesten. Ondertussen is D.E.M. een zeer ervaren band en heeft zij met meer dan 500 optredens op alle denkbare podia en settings een goede live-reputatie opgebouwd.

In 2005 werd besloten een toetsenist toe te voegen aan de line-up, om zo breder te kunnen spelen, zonder natuurlijk de Rock-spirit te verliezen! D.E.M. heeft inmiddels dan ook een volwassen en professionele sound bereikt.

Ook de muziekstijl is in de loop van de jaren gewijzigd. Behalve de populair/alternatieve rock waarmee D.E.M. haar naam heeft opgebouwd zijn ook covers aan het D.E.M. repertoire toegevoegd van Nederlandse bands als Kensington, Kane, Golden Earring etc, Nummers van uitenlandse artiesten als Robbie Williams, U2 en Bon Jovi passeren eveneens de revue bij een D.E.M.-optreden alsook klassiekers van AC/DC, Europe, INXS, ZZ Top, Metallica, Whitesnake, Kiss en Billy Idol. Uiteraard ontbreken ook de
hedendaagse populaire bands als Kings of Leon, Foo Fighters, Pearl Jam, Gavin Degraw, Editors e.v.a. niet tijdens een D.E.M.-show!!!

In haar 22-jarige bestaan heeft D.E.M. een stevige live reputatie opgebouwd. Kern hierbij is de onderlinge vriendschap van de bandleden en hun liefde en passie voor de muziek die ze spelen.

De manier waarop zanger Gino met het publiek speelt, de energieke en typerende gitaarsound, de toetsentovenaar Danny, en de solide ritmesectie van Chris en Kamiel in combinatie met een enorm enthousiasme staan garant voor een perfecte live show.

De lijfspreuk van de band is dan ook niet voor niets de legendarische titel van Rock-grootheid en inspiratiebron Neil Young:

Keep on Rocking !!!

 

Zang en gitaar : Gino

Gitaar : Rob

Bass : Chris

Keyboards : Danny

Drums : Kamiel.


Website : www.demmusic.com

Social Media : Facebook